Aleksandra Jeftanović 1997: Treba biti fajter Cover

Aleksandra Jeftanović: Treba biti fajter (1997)

Televizija

Decembar 1997: Rođena je pre dvadeset dve godine u Ljubljani, u Šapcu je završila srednju ekonomsku školu, a u Beogradu upisala Pravni fakultet. Ali studije će neko vreme da sačekaju, bar do sledeće jeseni, jer je Aleksandra počela da radi na Pink televiziji. Voditelj je i autor emisije „City” i pojavljuje se u toj ulozi svaki četvrti dan.

Kako je došla u „ružičastu” TV kuću?

U Šapcu nekoliko meseci sam radila u jednoj privatnoj radio-stanici. Volela sam taj posao, prijao mi je. A onda sam odlučila da postanem pravnik. Nekako u isto vreme kada sam postala student, TV Pink je raspisala audiciju za nove voditelje.

Od 1500 prijavljenih primljena je Aleksandra. Avgusta prošle godine. Aleksandra ističe da je niko nije protežirao.

Došla sam na audiciju da bih bila primljena, tremu nisam imala. Uopšte nisam bila opterećena. Pojavila sam se u patikama i majici. Dočekana sam prijateljski i to iskustvo mi je jako prijalo. Razgovarala sam sa Željkom Mitrovićem i Milicom Pašić o tome šta bih volela da radim, šta bi mi najviše odgovaralo i zajedno smo zaključili da bi nova kratka emisija, čiji su autori Boško Jakovljević i Milica Pašić, upravo bila idealna i za moje želje i ambicije, kao i za ono što su oni mislili da je za mene, u početku, najbolje.


Aleksandra Jeftanović na naslovnici 1997.
Aleksandra Jeftanović na naslovnoj strani RTV Revije od 13. decembra 1997.


Tako je Aleksandra, uz još tri voditelja, postala TV lice. Šta nam nudi u emisiji „City”?

Kratke informacije o aktuelnim događanjima u gradu, zemlji, i u svetu. Trudimo se da obuhvatimo sve ono što po našem mišljenju interesuje gledaoce. Do informacija dolazimo sami, kopajući po štampi. Nešto čujemo muvajući se po gradu. Dosta toga nam javljaju i gledaoci.

Rad na televiziji Aleksandra voli, pa i ne razmišlja o stalnom radnom statusu. Trenutni status honorarca joj za sada odgovara. Najvažnije za nju je, kaže, iskustvo koje stiče, kao podloga za neko vreme koje dolazi i kada će, zašto ne, pokušati da pravi i autorsku emisiju druge vrste.

Kao i svakoj normalnoj osobi, prija mi rad pred kamerama, ali mi to nije presudno ni najznačajnije, takvo razmišljanje je zaista površno. Kada sam počinjala neki su mi rekli da su mediji kao droga, čovek se lako „navuče”. U tome ima neke istine. Ja sam kao „potrošač” bila fascinirana televizijom i mislila sam da sve to drugačije funkcioniše. Onda sam shvatila da su novinarstvo i posao voditelja dve potpuno različite stvari. Tako da sebe još ne mogu da nazovem novinarem, ali bih volela i želela da jednog dana, po završetku fakulteta, budem i to. Zašto da ne? Mislim da sve valja probati. U životu treba biti fajter. S druge strane, otkako sama brinem o svojoj egzistenciji, osećam se veoma lepo, i odnosi sa roditeljima su bolji. Stekla sam samopouzdanje, čini mi se da imam više motiva, i više volje. Sve mogu da uradim, ništa mi nije teško…


Aleksandra Jeftanović u crno-beloj varijanti 1997.
Aleksandra Jeftanović kroz crno-beli filter 1997.

Razgovor vodila: M. Janković

Naslovna slika je pravljena u Photoshopu prilikom čije izrade su korišćeni templejt sa sajta pixabay.com i slika iz „Radio TV Revije”.

Fotografije stavljene unutar teksta je zabeležio Milorad Isailović.

Obrada celokupnog materijala: RetroPressAdria

(„Radio TV Revija”, 13 – 19. decembar 1997.)

Please follow and like us:
error0

3 thoughts on “Aleksandra Jeftanović: Treba biti fajter (1997)

  1. Thanks for sharing excellent informations. Your website is very cool. I’m impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What an ideal website.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *