Beovizija/Evropesma 2004: Pozajmljeni pa izostavljeni (2004)

Februar 2004: Ono što je početkom meseca objavljeno, da će naše takmičenje za „Pesmu Evrovizije” voditi Nataša Miljković, Snežana Dakić, Jovan Memedović i Aleksandar Bojović – više ne važi. Samo jedno od tih imena ostalo je u igri. Ispale su Dakićeva i Miljkovićeva, što je donekle bilo i logično. Čudno je, međutim, da se u međuvremenu niko javno nije zapitao zašto bi smotru nam koji RTS ima eksluzivna prava vodila TV lica sa BK televizije, od kojih je jedno bez iskustva u vođenju muzičkih priredbi? Znači li to da RTS nema dovoljno kadrova, pa uzima pojačanje iz konkurentske televizije?

Objašnjenje smo potražili od Anje Rogljić, urednice „Pesme Evrovizije”.

„Bili smo odabrali Snežanu Dakić i Natašu Miljković smatrajući da je ipak reč o nacionalnom takmičenju”, kaže ona.

Ali, da li je u roku od samo nekoliko dana, ta smotra, koju organizujemo posle 12 godina pauze, prestala da bude nacionalna? Naravno da nije. Zaključujemo da se neko u RTS u međuvremenu dosetio da , ukoliko je već sva odgovornost za organizaciju „Pesme Evrovizije” na njiima (Crnogorci su se svojih prava odrekli u korist kolega iz Srbije i u svemu učestvuju samo utoliko što su na nadmetanje, mimo konkursa, poslali svoja četiri predstavnika), onda bi ovog vikenda na binu trebalo dovesti svoje ljude. Primera radi, tokom prošlogodišnjeg muzičkog festivala u Budvi, Pink je, kao medijski sponzor, za domaćine programa odredio vlastite voditelje Milana Miličića i Bojanu Odavić, dok su priloge iz bekstejdža radili Boško Jakovljević i Radmila Radenović.

Bilo kako bilo, iz kombinacije je ispao i RTS-ov čovek Jovan Memedović. Iz pouzdanih izvora saznali smo da se požalio na neke delove scenarija.

Sanja Papić

“To nije tačno. Sve je potpuno čisto. Nikakvih kuloarskih priča nema”, tvrdi Anja Rogljić, koja nam je u ponedeljak saopštila definitivan spisak voditelja.

A po tom spisku, prvo veče, odn. „Beoviziju” – festival sa kojeg će četuri prvoplasirane kompozicije direktno ući u domaće nadmetanje za „Pesmu Evrovizije” – vodiće Ksenija Balaban iz Novog Sada i Aleksandar Srećković Kubura (glumac koga smo do nedavno jednom nedeljno, tokom dve godine, gledali u ulozi barmena u muzičko-igranom serijalu „Koktel klub”, koji je uređivala Anja Rogljić). Druge večeri, takmičenje „Evropesma – Evropjesma SCG” vodiće Aleksandar Bojović (jedini „preživeli” sa prvobitno objavljenog spiska) i Nina Mudrinić.

Nataša Nešković i Aleksandar Srećković Kubura

Domaćin „Revije pobednika” 23. februara, biće iskusni Voja Nedeljković, sa kojim će, na scenu Centra „Sava”, stati pet devojaka: Nataša Nešković (voditeljka kviza „Slagalica”), Bojana Roljić (eto ipak nekoga sa BK televizije, vodi „Bingo”!), Sanja Papić (misica), izvesna Maja sa kragujevačke TV K9 i Tanja Mrkić koja nije televizijsko lice, ali nam je rečeno da je „veoma lepa”.

Računica je prosta: od ukupno desetoro voditelja koji će nastupiti tokom tri dana u direktnom prenosu na Prvom programu RTS, polovina ih nisu kadrovi nacionalne televizije.


Tekst napisala: Suzana Bijelić (S. Bijelić)


Džoni Logan u Beogradu

Džoni Logan
Džoni Logan

Pevač koji je čak tri puta pobedio na takmičenjima za „Pesmu Evrovizije” Džoni Logan, pojaviće se u revijalnom delu našeg takmičenja za „Evropesmu”. On je trijumfovao 1980. godine u Holandiji, 1987. u Briselu i 1992. u Malmeu.

Rođen je u Irskoj 13. maja 1954. godine kao Šon Patrik Majkl Šepard. Od detinjstva je bio povezan sa muzikom, jer je njegov otac Patrik O’Hogan bio proslavljeni tenor koji je tri puta pevao u Beloj kući pred američkim predsednicima Kenedijem, Džonsonom i Niksonom. I Džoni je nastupao pred brojnim svetskim uglednicima, među ostalima pred papom Jovanom Pavlom Drugim, kraljicom Elizabetom, prinčevima Filipom i Čarlsom i tako dalje.

Od 1979, kada je snimio prvi album, do 2003. izdao ih je devetnaest, a poslednji nosi naziv „Svima nam treba ljubav” (eng. We all need love).Drugi deo teksta napisala: K. K. (Ksenija Konić)


Obrada: RetroPressAdria

(TV Novosti, 18. februar 2004.)

Please follow and like us:
error0

Povezani tekstovi

Leave a Comment