Dejan Stanković – Zvezdin čovek odluke (1997)

Fudbal Sport

Avgust 1997: Tada mlada nada srpskog fudbala Dejan Stanković, do sezone 1997/1998. je igrao za Crvenu zvezdu. Pre nego što će se narednog leta otisnuti u Italiju, u intervjuu za časopis „Tempo” u broju od 6. avgusta 1997. godine je govorio o pojmovima koji su ga asocirali na sva slova njegovog imena i prezimena.

Dejan Stanković na naslovnoj strani „Tempa" avgusta 1997.
Naslovna strana časopisa „Tempo”, br. 1523 od 6. avgusta 1997. na kojoj se našao Dejan Stanković

D – Devojke: Fudbalere bije pozitivan glas da ih devojke obožavaju. Iz mog iskustva mogu da kažem da se bez njih ne može, ali je s njima ponekad i teško.

Dejan Stanković 1997 - 1/15
Dejan Stanković 1997 – 1

E – Evropa: Ona je sve. U Evropi se igra najjači fudbal, svi naši igrači teže da jednog dana karijeru nastave u Evropi. Što se Zvezde tiče, ona je pokazala da se vraća, ima tim i šansu da ove sezone napravi u Evropi još bolji rezultat nego prethodne. Uz malo sreće i mnogo napora to je izvodljivo.

Dejan Stanković u Zvezdinom dresu 1997. godine.
Dejan Stanković 1997 – 2

J – Jugoslavija: Asocira me na našu „A” reprezentaciju kojoj želim da se plasira na Svetsko prvenstvo. Priželjkujem da jednog dana i ja zaigram za naš najbolji tim.

Dejan Stanković u reprezentativnom dresu 1997. godine.
Dejan Stanković 1997 – 3

A – Automobili: Sad vozim „Golf GTI”, ali moj omiljeni auto je „Audi S8 kvatro”. Jednog dana, ako Bog da, voziću i njega.

Dejan Stanković u reprezentativnom dresu - 2. deo - 1997. godina
Dejan Stanković 1997 – 4

N – Navijači: Bez njih nema ni sporta. Sebe ne mogu da zamislim na terenu bez navijača, jer njihova podrška i kritike mnogo znače igračima. Imam sreće da igram u Zvezdi koja ima ubedljivo najbolje navijače.

Kao dobar dribler 1997. godine.
Dejan Stanković 1997 – 5

S – Sport: Doživljavam ga i kroz fudbal. Kažu da je on najvažnija sporedna stvar na svetu. Potpuno se slažem s tim jer meni fudbal znači sve.

Pokazivanje navijačke pripadnosti 1997. godine
Pripadnost prema klubu za koji navija 1997. godine

T – Trijumf: Nešto najlepše što jedan sportista može da doživi. Ipak, ne treba zaboraviti da se sport sastoji od pobeda i poraza. Ne valja pasti posle neuspeha, niti suviše poleteti posle uspeha. Onaj ko tu pronađe sredinu najbolje će proći.

Kako je driblao u Zvezdinom dredu 1997. godine?
Dobar dribler i u Zvezdinom dresu 1997. godine

A – Ajaks: Zvezda će ove sezone pokušati da forsira stil igre Ajaksa. Najvažnije da se prvo dobro pripremimo fizički, zatim da na terenu postavimo takvu igru. Mnogi timovi se nisu usudili da to pokušaju, ali mislim da ovaj tim Zvezde može bar da se oproba, pa videćemo…

Još jedna akcija u Zvezdinom dresu 1997.
U Zvezdinom dresu 1997. godine.

N – Novinari: Isto važi što i za navijače. Sastavni su deo sporta. Rekao bih da su ponekad napast za sportiste, ali pozitivna. Znaju i da kritikuju i da hvale. Međutim, treba ostati na zemlji, pogotovo ako vas hvale…

Zgodan i u opuštenoj kombinaciji 1997. godine.
U opuštenoj kombinaciji 1997. godine

K – Karijera: Gradi se kroz ceo fudbalski vek, od 17 godina kad zaigrate u prvom timu, do njenog kraja. Svakom igraču, kad prestane da igra, drago je kad se o njegovoj karijeri kaže neka lepa reč. Karijera je bitna ne samo za fudbalera i sportistu, već za svakog čoveka koji ima ambicije u poslu kojim se bavi.

Treća slika u reprezentativnom dresu.
Još jedna akcija u reprezentativnom dresu 1997. godine.

O – Odmor: Ovog leta sam ga proveo sa Zvonkom Milojevićem, njegovom ženom i još nekim prijateljima. Bili smo deset dana u Herceg-Novom. Zvonko i ja smo napunili „baterije” za novu sezonu, samo zato što je on otišao „preko”, a ja ostao u Zvezdi…

Bez majice 1997. godine
Atraktivan i bez majice 1997. godine

V – Volim: Šta volim? Širok je pojam. Recimo, volim fudbal, dakle, ono čime se bavim. Volim porodicu. Ona je na prvom mestu, najzaslužnija za sve što sam do sada postigao.

Ume da se bori sa fudbalskim loptama i kad ih drži u ruci - 1997. godina.
Sa fudbalskom loptom u ruci 1997. godine

I – Imidž: Svako mora da ima svoj imidž. Trudim se da kao sportista ništa ne forsiram, dakle, bez pompe ili nekog buma, već da sve ide svojim tokom. Kako ide karijera, tako se i imidž stvara. Počeo sam da reklamiram i jednu modnu kuću…

Dribling akcija u Zvezdinom dresu iz 1997. godine.
Još jedna dribling akcija iz 1997. godine.

Ć – Ćevapi: Volim, omiljeno srpsko jelo, međutim, ne preporučuju ga sportistima, ali meni ne smetaju. Naprotiv.

Povreda u reprezentativnom dresu iz 1997. godine
Prilikom povrede 1997. godine.

Celokupna obrada materijala: RetroPressAdria

Fotografije uradio: Dragan Bajić

(„Tempo”, 6. avgust 1997.)


U to vreme je Deki nosio titulu Zvezdinog čoveka odluke...
Zvezdin čovek odluke – 1997. godina
Please follow and like us:
error0

3 thoughts on “Dejan Stanković – Zvezdin čovek odluke (1997)

  1. I haven?¦t checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I?¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *