Frka među muzičarima – oktobar 1996.

Muzika

Oktobar 1996: Šta su sve uradila braća Galager da bi zaštitila privatnost? Koji hit je imala grupa „Culture Beat”? Gde je Whigfield isplanirala svadbu? Kakvu saobraćajnu nezgodu je izazvao Bobi Braun? Kako se završila vožnja legendarnog pevača grupe „Simply Red” Mika Haknela? Da li su članovi trija „The Fugees” bili proglašeni za rasiste? O svemu tome čitajte u „Frci među muzičarima” za oktobar 1996.

Porodični obračun

Lijam i Noel Galager unajmili telohranitelje
Lijam i Noel Galager 1996.

Lijam i Noel Galager su angažovali još nekoliko telohranitelja. Žele da se tako zaštite od prekomernih izjava ljubavi svog oca. Jer, posle jedne bučne porodične svađe, još pre deset godina, nisu razmenili ni jednu jedinu reč. Januara ove godine njihov otac Tomi je otpočeo vatrenu kampanju s ciljem pomirenja, ali se ona završila potpunim fijaskom.


Whigfield planira svadbu na debelom moru 1996.
Whigfield 1996.

Whigfield planira svadbu na debelom moru! Otkako joj je prijatelj Pako ponudio brak, eks-manekenka razmišlja kako da se venča na brodu, tokom nekog krstarenja. A da bi pronašla pravi brod ova pevačica se uputila na mol u Barseloni da posmatra brodove koji dolaze i odlaze. Za sada još nije pronašla nešto zgodno…

Hit Big time iz 1995. godine

Culture Beat

Culture Beat ponovo uboli hit 1996.
Culture Beat 1996.

Ponovo su kao od šale uspeli: „Culture Beat” (Kalčer bit) je izveo sa svojim hitom Take me away novi udar posle kraćeg mirovanja oba repera. Nekadašnja vaspitačica londonskog odbaništa Tanja Ivans, i njen partner Džej Suprim, čija je krštenica izdata u američkoj državi Nju Džersi i u koju je upisano njegovo pravo ime – Džefri Karmajkl, nisu izgubili u međuvremenu nimalo od svojih ubedljivih muzičkih kvaliteta. Upravo suprotno dokazuje njihov najnoviji hit koji uspešno napreduje ka vrhu na hit-listama.

Hit Take me away iz 1996. godine

Bobi Braun naleteo Poršeom na saobraćajni znak 1996.
Vitni Hjuston i Bobi Braun 1996.

Bobi Braun naleteo je „poršeom” svoje supruge Vitni Hjuston na jedan saobraćajni znak u Fort Loderdejlu u Floridi. Prenet je, s lakšim povredama, u bolnicu. Vazdušni jastuk ga je zaštitio od ozbiljnijih rana, ali je zato „porše” zreo za otpad. Još nije razjašnjeno kako se to desilo.


Peh sa kolima!

Peh sa kolima Mika Haknela 1996.
Mick Hucknal 1996.

Mik Haknel, pevač grupe „Simply Red”, pravi je baksuz. Prilikom premijere filma „Eraser” u Londonu, imao je priliku da pokaže svoju veštinu vožnje. I tad se desilo: prilikom parkiranja udario je jednu crvenokosu lepoticu. Devojka u dugoj crnoj haljini se saplela i tresnula na nos. U znak izvinjenja pozvao ju je Mik na večeru udvoje.


Majkl Džekson

Neuspeh Majkla Džeksona 1996.
Majkl Džekson 1996.

Da li mu je to baš stvarno potrebno? Džeko se moli Bogu kao što se na slici lepo vidi. Sa svojom poslednjom pločom nije ponovio uspehe svojih CD-ova „Thriller” i „Dangerous”. Možda mu je molitva i poslednja slamka spasa: „Dragi Bože, molim te da mi sine nekoliko ideja za dobre pesme, i da mi ne otpadne koža s lica.”


Fugees

Fugeesi su rasisti 1996.
The Fugees 1996.

Fugees su žrtve kampanje u kojoj ih žele proglasiti rasistima. Sve je počelo izjavom jednog slušaoca u radio-emisiji: „Čuo sam da je Lauryn izjavila na TV-u kako više voli da deca umiru od gladi, nego da vidi belca da kupuje njen album.” Lauryn se brani: „Mnogi su ljubomorni na naš uspeh, traže da nas diskredituju. Nema ništa skandalozno da se kaže o nama i zato ljudi izmišljaju priče o rasizmu da bi uništili našu reputaciju. To je nisko…”


Logo rubrike „Frka među muzičarima" iz 1996.
„Frka među muzičarima” – Logo

Celokupan materijal pripremio i obradio: RetroPressAdria

(„Frka”, 14. oktobar 1996.)

Please follow and like us:
error0

3 thoughts on “Frka među muzičarima – oktobar 1996.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *