Novogodišnji program RTS 1996.

Glumci pevaju u najluđoj noći: Frajeri u letnjim majicama (1996)

Televizija

Decembar 1996: Za novogodišnju noć televizija obavezno priprema specijalan program. Uvek su pred nama lampioni, jelke, praznična pečenja, Deda Mraz, red humora, red muzike, defile najpopularnijih faca… Ove godine, pred mnogobrojnom publikom pojaviće se i glumci koji pevaju. Grupa „Zana” je napravila aranžmane za 25 domaćih i svetskih hitova, o čemu je „Huper” već pisao, a izvođači će biti popularni glumci, što sami što u duetu. Nova godina je, sve može, sve je dopušteno, događaju se raznorazna čuda. Pa, što onda ne bi zapevali i oni kojima pevanje nije profesija. Svaka numera posebno je upakovana, o spotovima je brinuo reditelj Stanko Crnobrnja, u koga glumci bezgranično veruju. Sigurni su da kad on režira i oni pevaju bolje od Pavarotija.

Verujemo da ćete i vi gledati ove atraktivne spotove na televiziji, na Prvom programu RTS. „Huper” ih je sve čuo, pa je red da i vama opišemo deo atmosfere i otkrijemo tajnu šta će ko da peva i kako će da izgleda. I još nešto. Pojedini glumci-pevači sami su opisali svoje neobično učešće u novogodišnjem TV programu.

Milan Lane Gutović otpevao je numeru Voli te tvoja zver „Divljih anđela”. U tom spotu Vlasta Velisavljević ne peva, već glumi službenika PTT-a… Anica Dobra je pesmu Nove godine grupe „U škripcu” dočarala tako što je u spotu glumila lutku na navijanje… Katarina Gojković je otpevala veoma lepo Red, Red Wine („UB40″), a Mladen Andrejević numeru Kiss, potpuno drugačiju od originalne Prinsove verzije. U spotu igra polupijanog kockara. Mira Karanović će u ovoj emisiji „umesto” Slađane Milošević pevati Recept za ljubav. Ona je u spotu rokerka koja je u prvoj strofi nezadovljna svojim životom, da bi u drugoj bila puna elana… Aljoša Vučković se predstavlja numerom Godine prolaze Bajage i instruktora. Otpevao je pesmu u škotskom stilu, a u spotu će biti kapetan broda oko koga su balerine…

Pesmu grupe „Mungo Jerry” In the summertime otpevala je Ivana Žigon u rok-fazonu. Milena Pavlović je imitirala Bebi Dol u pesmi Rudi. Numeru Andrijana Čelentana 24000 poljubaca peva Gorica Popović, ali pod naslovom Poselo. Branimir Brstina će se predstaviti pesmom Nije za nju Olivera Mandića, koja zvuči kao da je peva Bajaga. Možda, možda „Lakih pingvina” peva Dragan Bjelogrlić uz podršku grupe „Montenigersi”.


Katarina Gojković 1996.
Katarina Gojković peva o crvenom vinu (1996)

Glumci su svoj muzički posao radili sa velikim zadovoljstvom.

Branka Katić:

Otpevala sam pesmu „Walking On Sunshine” koju je pevala grupa „Katrina and The Waves”. Mogu da se pohvalim da sam sama prepevala tekst. U spotu ću se pojaviti kao glamurozna starinska glumica, a u drugoj varijamti sam sirena na dnu mora koja čeka svog dragog… Biće zanimljivo.

Jelisaveta Seka Sablić:

Drago mi je što se radilo ambicioznije nego prethodnih godina… Pevala sam pesmu „Moja prva ljubav” grupe „Haustor”. Napravili smo malo drugačiji tekst i sada refren glasi „Frajere u letnjim majicama volim…” Nadam se da ću se sa ovom pesmom „probiti”. Onda ću snimiti i ploču i postaću pevačica.

Jelisaveta Seka Sablić 1996.
Seka Sablić: hit grupe „Haustor” (1996)

Dragan Jovanović:

T. Kuguar je za ovu priliku otpevao pesmu „Day-O” koju je nekad pevao Hari Belafonte. U našoj verziji to je navijačka pesma, koju će pevati navijači širom sveta, a iza onog Dejo, sledi naravno – Savićević.

Rastko Janković:

Pevao sam sa Katarinom Žutić „Program tvog kompjutera” dueta „Denis i Denis”. Lep, stari hit… U studiju smo se lepo slagali… Pesmu smo i sami najavili. Još nisam video spot.

Tanja Bošković 1996.
Tanja Bošković: glas za „Jelisejska polja” (1996)

Tanja Bošković:

Bila sam oduševljena kada su mi predložili da pevam „Šanzelize”. Ta pesma je bila veliki hit Dragana Stojnića… Reditelj Stanko Crnobrnja ima isti duh kao i pre deset godina, radi vrlo profesionalno… Dopadaju mi se ovakve emisije.

Branislav Lečić:

Pevao sam „Beautiful Maria”. Slušljiva je, ne zahteva pevačke bravure, jer ja nisam za to. Obradovao sam se kada se snimanje završilo, jer sam uspeo da je otpevam. Kada se sve iskombinuje sa slikom, biće lepo.

Anica Dobra 1996.
Anica Dobra će pevati „Nove godine” (1996)

Anica Dobra – lutka na navijanje • Ivana Žigon u rok fazonu • Recept za ljubav Mire Karanović • Branka Katić – na dnu mora čeka princa • Dueti Katarina Žutić – Rastko Janković, Vesna Trivalić – Bogdan Diklić, Dubravka Mijatović – Nebojša Ljubišić i Anita Mančić – Bane Vidaković • Dragutin Topić peva sa Draganom Mirković

Izdvojeni delovi iz razgovora

Bogdan Diklić:

Predložio sam da otpevam neku baladu i to u duetu sa Vesnom Trivalić. Nisam znao da je ta želja bila obostrana. Otpevali smo zajedno čuveni hit Reja Čarlsa „Crying Time”. Lepo smo se zabavljali dok smo snimali. Tada sam upoznao i članove grupe „Zana”, sjajni su muzičari i drugari. Bez njih pesma ne bi zvučala tako dobro.

Nebojša Ljubišić:

Pevao sam u duetu sa Dubravkom Mijatović hit Cukera. Pesma je dobro ispala, „Senza una Donna”, nosi italijansku nit u sebi.


Mirjana Karanović 1996.
Mira Karanović: otkriva „Recept za ljubav” (1996)

Ivana Mihić:

Otpevala sam Zaninu pesmu „Majstor za poljupce”. Dopada mi se ta numera, a i oni su mi simpatični… Sa pravim ljudima nije teško raditi…

Anita Mančić:

„I’ve got you baby” grupe „UB40″ otpevala sam u duetu sa Banetom Vidakovićem. Vrlo interesantna pesma i ubuduće ću je pevati.

Branislav Vidaković:

Lepo smo sarađivali sa grupom „Zana”, ali mi je žao što je pesma prevedena doslovno. Mislim da je prevod mogao da bude slobodniji… Ispalo je dopadljivo. Najviše se zabavljao kostimograf, jer naš spot prate dve paralelne radnje.


Ivana Mihić 1996.
Ivana Mihić: pronašla „majstora za poljupce” (1996)

Danica Maksimović:

Otpevala sam pesmu „Girls Just Wanna Have Fun” Sindi Loper. U početku sam bila skeptična, jer je ova verzija drugačija od originala. Ta numera ima teške muzičke zahteve. U spotu će biti i balerina, kostimi su odlični…

Goran Sultanović:

„Love Me Do” Bitlsa je pesma koja ni kad su je oni pevali nije valjala. Mislim oni su imali i bolje pesme. Ja nisam ni muzikant, a ni pevač, ali „Zana” je pesmu vrlo interesantno uradila. I sada šta je tu je, bez oluje… Insistirali su da ja pevam, iako se peva u četiri glasa. Ali što se mora nije teško.

Ivan Bekjarev:

Pevao sam numeru „Svi marš na ples”, Bijelog dugmeta. U pitanju je dvostruka imitacija, muzička i video. Imitirao sam Eltona Džona, a numera je u žestokom ritmu.


Dragana Mirković 1996.
Dragana Mirković: Duet sa rekorderom (1996)

Biće još sličnih iznenađenja u toj najluđoj noći. Zamislite samo, posle gostovanja na ploči i na koncertu „Tap 011″, Dragutin Topić će sa Draganom Mirković u duetu otpevati jedan njen hit. Još ima sportista – pevača: odbojkaši „Vojvodine” pevaće Marijači Antonija Banderasa. Goran Bregović će odsvirati „Mesečinu” sa trubačima, a kažu da će u toj numeri gost biti i Zdravko Čolić. Ne verujemo dok ne vidimo.


Umesto s Dragutinom Topićem, Dragana Mirković je pevala sa Dejanom Tomaševićem

Da kažemo još nešto. Ove numere biće „razbacane” po novogodišnjem programu, neće ići jedna za drugom. U ponoć, čestitku dragim gledaocima sročili su Branka Katić i Dragan Bjelogrlić, a dežurni Deda Mraz biće Vladimir Savčić-Čobi.

Kao Deda Mraz mogao bih da podelim i neke poklone. Nekom glumcu više sluha, to treba i mnogim pevačima, nekome lepšu pesmu, nekome veći honorar… Ali, neću da zloupotrebljavam položaj. Srećna vam svima Nova godina. I nek bude bolja, od prestupne ’96. pa šta bude.

Vladimir Savčić-Čobi

Dragutin Topić 1996
Dragutin Topić: sve češće pred mikrofonom (1996)

Tekst napisala: Nada Popović

Naslovna slika urađena u programu „Photoscape X Pro”

Obrada celokupnog materijala: RetroPressAdria

(„Huper”, 24. decembar 1996.)

Please follow and like us:
error0

1 thought on “Glumci pevaju u najluđoj noći: Frajeri u letnjim majicama (1996)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *