Igor Pervić: Zaljubljen, i te kako! (2003)

Mart 2003: Osamdesetih godina, za njim su se okretale devojke na ulici. Bio je sinonim za dobrog frajera, sin poznate balerine, glumac, mlad, lep i perspektivan. Život je napisao dramu, pa se Igor Pervić našao i u Londonu, „Biserima” Vanje Bulića, pred oltarom sa Jelenom Tinskom

„Nemam šta o tome više da kažem, šta je rečeno, rečeno je”, kaže Igor Pervić, pa, sa njim pričamo o „Lisicama”, Jovani, „smederevcu”, novim serijama i filmu.

Za širu publiku, „kam bek” Igora Pervića obeležile su „Lisice”, popularna TV serija, gde igra zgodnog zubara:

„Značaj koji „Lisice” imaju je kulturološki pomak, jer smo navikli da gledamo neku drugu vrstu serije nedeljom uveče. Do sada sam video jednu epizodu i zadovoljan sam. Čuo sam da serija ide u Hrvatsku, Bosnu i Sloveniju. „Lisice” mogu da se gledaju bilo gde, jer su urbane i bave se problemima koje svi imamo, gde god da smo. Mislim da nije dobro ono poređenje sa „Seksom i gradom”, jer smo mi totalno drugo podneblje”, kaže Igor Pervić.

Producentska kuća „Vina” koju vodi Nebojša Bošnjak, planira da na proleće snimi film u režiji Žana Marija Palardija, u kojem će igrati Igor Pervić. Ista kuća snima i TV seriju.

„Snimićemo seriju „Hajdučka krv” od 4 epizode. Serija je istorijska, o četiri generacije hajduka. U toku je kasting, biće puno i stranih i domaćih glumaca.”


Igor Pervić 2003.
Igor Pervić 2003.

U raspoloženju Stinga

„Nemam više inspiraciju da čitam knjige, zato slušam muziku. Sa mojim bendom „Džim Volš” pripremam novi CD. Krajem marta ulazimo u studio PGP-a. Moji su tekstovi i moja muzika. Biće to nešto potpuno novo, „leđero”, ništa naporno, u raspoloženju Stinga. U „Steriji”, u Novom Sadu nastupamo 24. aprila. Beograd još nismo načeli.”

Osim uloga koje igra i koje ga očekuju, Igor Pervić čeka onu pravu.

„S obzirom na godine koje imam, čekam ulogu u kojoj bi pronašao sebe. Glumac najbolje napravi ulogu ako ne ide daleko od sebe. Drama, komedija, nešto što ne očekuju od mene, a ne neki Kazanova ili slično.”

O imidžu dobrog frajera koji ga je pratio, Igor Pervić kaže da se ne opterećuje puno, da ga to prati još od pozorišta na Terazijama, ali da je sada zaljubljen u Jovanu i da je to ono u čemu uživa. Već četiri godine Pervić je u vezi sa glumicom Jovanom Petrović, unukom velikog Čkalje.

„Jovana i ja smo imali sreće da se sretnemo. Iz sličnih smo porodica, slično vaspitani. Jovanin deda je sjajan. Ne voli da daje savete, on je u fazonu „Live and let to live””.

Trideset kilometara od Beograda u Baćevcu, Igor i Jovana kuvaju, sade baštu, druže se sa prijateljima:

„Prošle godine sam došao na ideju da nas dvoje pobegnemo iz centra u kojem živimo. Trebalo mi je dosta vremena da ubedim Jovanu da ja mogu da izdržim takav život. Mir koji nas tamo čeka posle poslova u gradu, ne bih menjao ni za šta. Dosta sam u životu jurio za nekim velikim stavarima. Shvatio sam da je sreća baš u onim drugim – malim! Kada čovek počne da primećuje te sitnice, shvati da je našao mir. Ne treba mi BMW ili „mercedes” da bi me usrećio. Vozim „juga” i voziću ga dok ide. Nalazim sreću u Jovani, u mojoj kući, u psima, rotvajleru Maksu i jednom džukcu. Pravim lepe večere, krmenadle u „smederevcu”, družim se sa prijateljima, slušam dobru muziku, gledam stare filmove…”


Igor Pervić - 2 - 2003.
Igor Pervić 2003.

Lična karta

„Igor ne voli parfeme, „ionako samo Jovani mirišem, pa ako se ona ne buni…” Zaljubljen je, kaže, četiri godine „i te kako”. Ne razmišlja o braku, tek kad, „daj Bože dođe dete”. Ne izazi, jer je u Beogradu malo klubova u kojima mu odgovara muzika. Optimista je, raduje se malim stvarima. Voli svoj grad toliko, da od njega ništa ne očekuje. Kaže da ni u Londonu nije ništa bolje, da je svugde borba.”

Glumac Igor Pervić o „Lisicama”, novom filmu, muzici i Jovani

Sa Jovanom živi u okolini Beograda, u seoskoj idili. Majstor je za pripremanje krmenadli u legendarnom „smederevcu””.

Razgovor vodila: Jelena Živković (J. Živković)

Obrada: RetroPressAdria

(„TV Novosti”, 12. mart 2003.)

Saznajte i...

Please follow and like us:
error0

Povezani postovi

Leave a Comment