Oni koji dolaze: Maja Mandžuka – tinejdžerka Senka (2001)

Film

Januar 2001: Maja Mandžuka je za kratko vreme snimila tri filma. Ima 18 godina i student je na BK akademiji. Polako je počela da ostvaruje svoje snove, njena maštanja vezana su za film. Priča je krenula pre dve godine, dok je bila samo slatki devojčurak.

Sa šesnaest godina si prvi put zaigrala na filmu?

„Čula sam za audiciju u Petoj beogradskoj gimnaziji. Bilo je stotinak devojaka. Na moju sreću, ušla sam u uži izbor, pa u najuži i tako sam dobila ulogu. Usledila su probna snimanja, a potom i snimanje filma.”

Reč je o filmu „Virtuelna stvarnost”?

„Film je snimljen još pre dve godine, mislim da će se uskoro pojaviti. Moja uloga je lik Senke, tinejdžerke koja se zaljubljuje u dilera. Igraju i Nikola Đuričko, Dragan Nikolić, Sonja Savić, Danilo Lazović… Verujem da će privući veliku pažnju publike.”

Usledili su filmovi „Munje” i „Apsolutnih sto”?

„U filmu „Munje” Raše Andrića igram Katu, modernu, gradsku devojku, glavni ženski lik. Radnja filma se odvija u 24 sata, Kata je za razliku od Senke jača, neka vrsta vođe. U filmu „Apsolutnih sto” Srdana Golubovića igram sporednu, malu ulogu.”

Da li je i tvoja priča poput onih „volela sam glumu od malih nogu”?

„Mene je zaista od malih nogu privlačio svet filma, ali više način na koji se film snima, šta se sve događa iza kamera, nego sama gluma, mada me je i gluma privlačila. Zato sam ove godine na „BK Akademiji” upisala menadžment u kulturi i umetnosti. Dugo sam se dvoumila šta da upišem, ali to ne znači da neću prihvatati filmske pozive.”Bila si u ekipi sa poznatim glumcima? Kako si se snašla?

„Odlično. Ja sam na audicijama bila prirodna i spontana, pa je i to uticalo da me izaberu. Takva sam bila i na snimanju. Sjajno sam se osećala, imala malu tremu, koja je brzo prošla.”

Prvi put si se pojavila u medijima posle tvog gostovanja uživo na CNN-u, za vreme bombardovanja?

„Neki prijatelji su me pozvali da učestvujem u TV duelu sa Albankama, pošto dobro govorim engleski, na CNN-u. Prvo je trebalo da ide i slika iz Beograda, ali zbog nekih tehničkih problema, išao je samo ton. Emisija je bila u udarnom terminu na CNN-u, petak uveče. Uspela sam da objasnim neke stvari. Rekla sam im da zahvaljujući jednom Tesli oni udobno sede, osvetljeni u svojim kućama, a da mi zahvaljujući njima sedimo u mraku.”

Da li te ljudi prepoznaju na ulici i jesi li se promenila posle ovih filmova?

„Mislim da će ta neka popularnost doći posle premijera. Dešava se da me neko prepozna na ulici, ali se definitivno nisam promenila, mada su roditelji i prijatelji prognozirali da ću se uobraziti.”

Podrška porodice?

„Uvek su bili uz mene, davali mi savete, brinuli da što lakše ostvarim svoje snove. Sestra Mila je završila TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Mama je profesor na FDU-u, tata je pravnik. Čitava porodica je na neki način okrenuta umetnosti, tako da se razumemo i podržavamo.”


Moderna gradska devojka

Koliko vremena imaš za ljubav i koji je tvoj tip mladića?

„Za ljubav mora svako da ima vremena. Nemam neki tip mladića, mislim na fizički izgled. Nije mi bitno da li je crn, smeđ, plav… Čak mi ta fizička lepota ne znači toliko, koliko mi znači kada je neko lep iznutra, duhovit, ima stila, nosi život i energiju u sebi i prenosi na okolinu.”

Šta za tebe predstavlja ljubav?

„Ljubav je najlepše osećanje koje čovek može da doživi. Ne mislim samo na ljubav muškarca i žene, već i na ljubav prema prijateljima, porodici, poslu… Iz ljubavi se rađa kreativnost, ljubav je neiscrpan rudnik energije.”

Da li si sujeverna?

„Mislim da je sve što nam se dešava negde zapisano. Verujem u Boga. Po prirodi sam optimista, verujem u dobro i ta vera me vodi kroz život.”

Sport?

„Ne zanimaju me kolektivni sportovi, osim kad reprezentacija igra neku važnu utakmicu. Volim tenis, pa na proleće planiram da budem redovna na teniskim terenima.”Ukratko

Datum i mesto rođenja: 27. februar 1982. Beograd

Visina/težina: 177 cm / 58 kg

Škola: XIV gimnazija

Omiljeni pevač: Dino Merlin

Omiljena pevačica: Madona

Omiljena pesma: „Moji su drugovi”

Omiljeni glumac: Robert de Niro

Omiljena glumica: Meril Strip

Omijeni film: „Kum”

Auto: Daewoo Nexia

Omiljene novine: „Huper” i „Blic”


Rezime

Prva uloga u filmu „Virtuelna stvarnost” – Gostovanje na CNN-u – Ljubav – rudnik energije

Razgovor vodio: Saša Milovanović

Fotografije snimio: Branislav Nacić

Obrada: RetroPressAdria

(„Huper”, 9. januar 2001.)

Saznajte i...

Please follow and like us:
error0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *