Mina Lazarević i Dejan Pantelić 2002 Collage

Mina Lazarević i Dejan Pantelić: Maneken za bojlere (2002)

Film Televizija

Januar 2002: Glumica Mina Lazarević i TV voditelj Dejan Pantelić ukrstili su pitanja u našoj rubrici („Ukršteni intervju”). S obzirom na to da se bavi novinarstvom, za Dekija ovo nije trebalo da predstavlja problem, a kako se i Mina oprobala kao voditelj, oboje su se dobro snašli u ulozi novinara. Pošto se dijalog poprilično rasplamsao, uz standardnih 10 pitanja, oni su jedno drugom postavili i po jedno bonus pitanje.

Mina Lazarević i Dejan Pantelić u parfimeriji
Mina Lazarević i Dejan Pantelić 2002: Posle razgovora, oboje su se našli u parfimeriji

Deki pita Minu

Obično kada se spomene ime Mirjana Mina Lazarević, većina pomisli na uloge Čupke u „Porodičnom blagu” i u „Seks bombi”. Šta je, u stvari, Mina dosad radila?

Radila sam mnogo predstava među kojima i „11 nedelja”, „Briljantin”, „Golje”, „Hotel slobodan promet”… Snimila sam i film „Normalni ljudi”. Mnogo mi je značila uloga u predstavi „11 nedelja”, koja se, nažalost, više ne igra. Radnja predstave smeštena je u noć pred bombardovanje.

Šta se dešava sa emisijom na Televiziji Pink, koju si najavljivala pre nekoliko meseci? Rekla si da ćeš raditi kao voditelj uz nekog Italijana?

Za Italijana sada prvi put čujem. Planirano je da bude još jedan voditelj pored mene, ali ne Italijan. To je trebalo da bude kviz u sajber kafani, u kojoj sam ja gazdarica. Takmičiće se muška protiv ženske ekipe, a pitanja bi trebalo da budu u razbibriga fazonu. Za kviz treba malo više pripreme, ali se od toga nije odustalo.

Da li si bila u Meksiku i kakvo iskustvo imaš sa konobarima (povodom filma „Normalni ljudi”)?

Nisam bila u Meksiku, ali se sećam da sam još sa tri godine gledala neki putopis o Meksiko Sitiju i obećala sam mami da ću tamo da je vodim. Još nisam odustala od toga. Što se konobara tiče, sa muškim sam u odličnim odnosima, a sa ženskim u korektnim. Nisam do sada imala problema.

Koliko je puta do sada odigrana predstava „Seks bomba”, koliko je ljudi videlo predstavu, pošto su karte, pa podeljeno na četiri?

Predstava je izvedena 102 puta i videlo je oko 80 hiljada ljudi. Prosečno, karta je oko 5 maraka ili 2 i po evra. Sve to se ne deli na četiri glumačka dela. Tu su i reditelj, šminker, garderober, vozač, kao i mnogi drugi paraziti koji gledaju da se ogrebu. Uopšte se nismo obogatili od predstave.

Ko izaziva veće oduševljenje publike kada se pojavite oskudno na sceni: Milica Milša ili ti?

Publika me burno pozdravi, jer mi se dešavalo da zaboravim neki komad odeće. Sve u svemu, ludo se zabavljam. Meni se publika više smeje, mislim da sam smešnija.


Mina Lazarević i Dejan Pantelić 2002 - 2
Mina Lazarević i Dejan Pantelić 2002: Deki nije krio oduševljenje Mininim novim krznom

Nisam zadovoljan ovim odgovorom, ali idemo dalje. Tvoje mišljenje o pomenutoj predstavi, da li bi nešto menjala i da li će biti i „Seks bomba II”?

Predstava je uspela ovakva kakva je. Ja bih jedino scenografiju menjala, kao i honorare, ali i kombi kojim smo putovali jer je bio stravično neudoban. „Seks bombe II” neće biti, ali će biti neka nova komedija. O tom potom!

Sergej Trifunović je skoro izjavio da se dva puta zaljubio u svoje partnerke iz filmova. Da li si i ti imala taj problem?

Ja se svaki put zaljubim u svog partnera. Da bi publici bilo uverljivo to što radimo, moramo malo da odvrnemo ventil.

A kako na to reaguje tvoja ružnija polovina?

Kada se završi scena ili snimanje, više nisam zaljubljena. Muškarac s kojim sam mora da bude tolerantan po tom pitanju, ako me želi kraj sebe.

Da li si trenutno zaljubljena i u koga?

Jesam zaljubljena, ali neću otkriti u koga.

Kada ćeš da snimiš album i hoće li to biti narodna ili turbofolk muzika?

Ne znam kada će se to desiti, jer sam trenutno pretrpana obavezama. Kada snimim album, pesme će biti onakve kakve mi budu najviše odgovarale. Ako misliš na komercijalnost, danas je sve komercijalno, pa ću se truditi da to bude blisko publici.

Kako se snalaziš kao mlada mama i šta si sebi poželela za 2002. godinu?

Za doček sam ležala u krevetu, jer sam imala grip, tako da nisam slavno počela novu godinu. Sinu Luki i meni poželela sam stan, a Luki sam još poželela brata ili sestru.

Bonus pitanje: Kako doziraš pojavljivanje u medijima i da li su te nekada novinari iznervirali?

Naravno da doziram i procenjujem kada je najbolje da se negde pojavim. Možda je bilo i nekih gostovanja koja mi se nisu svidela, ali su bila korisna. Novinari me uglavnom iznerviraju, kada objave intervju „sa mnom”, a ja s tom osobom ni reč nisam razmenila. Pitanje je da li te likove i mogu nazvati novinarima. Prvo se naljutim i želim da ih tužim ali me brzo prođe, jer od toga i nema neke vajde.


Mina Lazarević i Dejan Pantelić 2002 - 3
Mina i Dejan 2002: Deki: „Halo, Turska!” Mina: „Halo Italija, pošaljite mi jednog Italijana”

Mina je pričala o emisiji na televiziji, da li se obogatila od „Seks bombe”, da li se zaljubljuje u partnere, Deki je odmah priznao da je u vezi sa devojkom Mionom, zašto mu je u životu bitno čelo i da li bi bio spreman da izvede striptiz…


Mina pita Dekija

Da li voliš džez i koji instrument najradije slušaš?

Volim džez i ranije sam bio čest gost u klubu „Radović”, gde se mogla čuti takva muzika. Jednom prilikom sam bio u Beču kad je Ana Sofrenović pevala i bilo je super. Od instrumenata volim da čujem čelo. Tijana Dapčević je supermuzičar i mislim da bi to trebala još više da iskoristi. Neostvarena želja mi je da sviram klavir. Imam sintisajzer na kome lako skidam nove pesme, mada ne znam note.

U kom delu stana provodiš najviše vremena i zašto?

Živim u jednoiposobnom stanu sa devojkom Mionom, tako da nemamo baš mnogo prostora. Ranije sam dosta vremena provodio u kuhinji, a otkad sam s njom, najviše sedim kraj kompjutera.

Promoter si kafe, koliko zaista voliš da piješ kafu?

Rado pijem nes kafu, a običnu ili tursku, kao i espreso, izbegavam. S obzirom na to da sve kafe u globalu nisu korisne za organizam, lagano izbacujem i nes iz života, tako da ću ostati samo na kapućinu.

Šta radiš kad si nervozan i kako se obuzdavaš?

Obično me svrbi čelo! Na poslu mogu da budem jako nezgodan. Ipak, sve me to kratko drži i brzo zaboravljam ružne stvari. Imam svoj antistresni program, a to je fudbal tri puta nedeljno.

Kako možeš da radiš nešto što te ne zanima, mislim na igre na sreću?

Celog života se trudim da radim ono što volim. Dok sam gradio neku svoju karijeru, bilo je i emisija koje sam radio, a nisam želeo. S druge strane, mora se razmišljati i o novčaniku, koji priča svoju priču. Mislim da nikada u životu neću raditi fiksno radno vreme. Mojoj mami to nikada neće doći do mozga, kako sam ja to nešto odradio dva sata i imam veću platu od onih koji rade osam sati dnevno.


Mina Lazarević i Dejan Pantelić 2002 - 4
Mina i Dejan 2002: „U zdravom telu zdrav duh” – Mina i Deki pokušavaju da se zagreju na minus 8 celzijusa

Koliko u poslu zavisiš od žena?

Na poslu imam komunikaciju sa Ivanom Zarić i njeni saveti su mi uglavnom korisni. Najveću podršku mi daje devojka, s kojom sam sedam meseci u vezi, a ako bog da trajaće i ceo život. Ona me odlično razume, trenutno završava DIF i odlično funkcionišemo zajedno.

Kako koristiš slobodno vreme?

Volim ujutru da odspavam, tako da su mi telefoni uključeni od podneva do ponoći. Čovek mora da se posveti negovanju svog izgleda, tako da imam svoju kozmetičarku, a rekao sam da kondiciju održavam fudbalom. Kao klinac bio sam talentovan za fudbal. Mešutim, u jednom periodu škola mi je krenula nizbrdo, pa je tata Despot – apsolutni vladar u kući, rekao: „Nema više fudbala!” Danas mi je malo žao što nisam nastavio.

Da li postoji mesto na koje nikada ne bi otišao?

Do pre jedne godine to je bila Turska. Imao sam predrasude i mislio da nikada tamo neću otići. Kada sam ipak rešio da odem na letovanje drugovi su me dočekali sa: „Evo ga veliki Srbin, ide u Tursku!” Od svih predrasuda pola jeste kako sam mislio, a pola nije. Kuhinja im je katastrofa. Ustajao sam u tri noću da pijem vodu, jer nisam mogao da svarim njihove začine. Nisam skupio hrabrosti ni da odem u tursko kupatilo.

Kako se ponašaš prema osobi za koju znaš da te ne trpi?

S takvima se ne družim. Uvek se trudim da se dopadnem ljudima. Tako je bilo i pre osam godina kada sam počinjao na televiziji i pokušavao na sve načine da se nametnem. To je bila svojevrsna katastrofa. Kao mlad bio sam spreman da radim bilo šta na televiziji, a potom sam se lomio da ljudima objasnim da nisam kakav takav sam bio u nekim emisijama. Ako na poslu znam da me neko ne miriše, svako gleda svoja posla. Tako je najbolje.

Zašto muškarci ne puštaju nokte?

Ko kaže da ne puštaju, postoji onaj čuveni mali nokat. Đole Balašević je rekao da kad vidi da jelen s drugim jelenom vodi ljubav, shvatiće da je prirodno da to radi muškarac s muškarcem. Tako ja vezujem i priču o noktima. Mislim da je to isključivo žensko obeležje. Doduše, možda su u prošlosti nokte puštali i muškarci na dvorovima, s obzirom na to da su se šminkali.

Bonus pitanje: Da li bi izveo striptiz i za koje pare?

To bi bio striptiz zvani Deki bojler. Kad bi mi videli figuru zvali bi me da reklamiram bojlere! Kada bih mogao da dobijem ulogu u filmu, morao bih da oslabim 10 kilograma, ali i honorar bi morao da bude maksimalan.


Rastanak Mine i Dekija 2002
Mina Lazarević i Dejan Pantelić 2002: Lepo smo se ispričali, ćao, vidimo se ipet u Huperu!

Razgovor uredio: Saša Milovanović

Fotografije zabeležio: Branislav Nacić

Naslovna slika odrađena u programu PhotoScape X Pro

Obrada celokupnog materijala: RetroPressAdria

(„Huper”, 22. januar 2002.)

Please follow and like us:
error0
Tweet 20

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *