Snima se – Serija „Kuća sreće” na TV Pink: Slike iz cimerskog života (2003)

Televizija

April 2003: Ovih dana na dvema beogradskim (tačnije, dorćolskim) lokacijama snima se serijal „Kuća sreće”. Prva faza završena je u jednom od lokalnih kafića, a sada se rade kadrovi u stanu. Rediteljska palica u rukama je mladog Marka Marinkovića („Ona voli Zvezdu”), scenarista je Gordan Mihić, a glavne uloge tumače mladi, uglavnom pozorišni, glumci: Goran Jevtić, Ana Stefanović, Danijela Vranješ i Slobodan Stefanović. Pored njih, u nekoliko epizoda pojavljuju se Ivana Mihić i Nebojša Ilić, dok su specijalni gosti Vera Čukić i Dragan Nikolić. Serija se snima u produkciji TV Pink, a izvršna producentska kuća je „Horizont 2000″.

Priča je razrađena na osnovu motiva filma „Ona voli Zvezdu”, s tim što su likovi sada dve godine stariji, malo izmenjeni i nešto ozbiljniji. Žive zajedno u „kući sreće”, iznajmljenom stanju u kojem uvek vlada optimistična i užurbana atmosfera, puna raznolikih, mahom komičnih, situacija. Epizode traju po 15 minuta i biće prikazivane nekoliko puta dnevno na TV Pink, tokom cele nedelje. Na ovom prvom okupljanju ekipa će načiniti 20 epizoda, a emitovanje je planirano za početak maja.

Da bismo vas upoznali sa glavnim likovima, zatražili smo od nosilaca uloga da ih sami opišu. Danijela Vranješ, koja glumi Beki, o svojoj ulozi kaže:

Površno gledano, ja sam uobražena šmizla, međutim, iznutra ima još mnogo toga. Studiram prava, mama i tata su mi u Americi, a dečko na Kipru igra fudbal. Nezadovoljna sam što je on tamo, pa sam u fazonu da mrzim sve zaljubljene parove.


Goran Jevtić i Slobodan Stefanović 2003. godine.
Grašak i Uroš: Goran Jevtić i Slobodan Stefanović 2003. godine

Goranu Jevtiću zapala je uloga Graška:

Za razliku od svih u stanu, ja jedini ne studiram nego se trudim da zaradim neku kintu. I sam od 18. godine živim sa cimerima, a serija liči na tu vrstu života – kada sve divno krene imamo nedeljne ručkove, uveče zajedno izlazimo i ujutru se vraćamo kuči, pa sedimo još dva sata i ćaskamo o tome kako je bilo. Postoji mnogo „dnevnih”, autentičnih situacija (trenutno se snima jutarnja scena čekanja u redu pred kupatilom) koje su gledaocima uglavnom komične.

Slobodan Stefanović igra Uroša i ovako ga opisuje:

Prošlo je nekoliko godina od onog Uroša kakav je bio u filmu, sada studira filozofiju, posvetio se duhovnim temama i rešio da se promeni. Radi kao animator na dečjim rođendanima, peva pesmice i vrlo je nesrećan što radi takve stvari da bi zaradio novac. Još je u vezi sa Dacom, ali se trudi da ne šeni više kao kuca oko nje.

Ana Stefanović, u ulozi pomenute Dace, smatra da je glavni kvalitet serije to što se sve događa brzo, dinamično, svi su stalno u pokretu.

Daca je sada zrelija, stoji sa obe noge na zemlji, studira matematiku da bi uspešnije igrala sportsku prognozu i ide ka nekom biznisu (ne zna tačno kakav će biti, ali će ga vrlo profesionalno obavljati). Želela bi da sve stvari budu ispravne, na svom mestu, i krivo joj je kad je drugi ne doživljavaju ozbiljno. Uroša samo jednim pogledom spušta na zemlju iz ezoteričnih oblaka.


Vera Čukić u seriji „Kuća sreće" 2003. godine
Dacina mama: Vera Čukić (2003)

Ana inače živi u Beču i dolazi u Beograd da bi snimala.

Ivana Mihić vlasnica je producentske kuće „Horizont 2000″, a glumi i jednu od uloga. Kaže za čitaoce „TV novosti”:

Prezadovoljna sam ekipom, saradnja je odlična i nadam se da će se nastaviti i posle ovih 20 epizoda. Pojavljujem se i kao scenarista dve epizode i jedva čekam da dođu na red, da vidim kako deo moje mašte oživljava. Glumim Pegi, koja je „nazovisponzoruša” i naginje ka turbo folku, a ćerka je rokera u dugovima. Komšinica sam cimerima iz „kuće sreće”. Cela serija ima cilj da unese životnu radost govoreći o situacijama u koje upadaju mladi ljudi, a koje nisu vezane za socijalna pitanja, već za međuljudske odnose.


Danijela Vranješ i Ana Stefanović na snimanju „Kuće sreće" 2003. godine.
Ispred kupatila: Danijela Vranješ i Ana Stefanović 2003. godine.

Tekst napisala: B. Jovanović (Bojana Jovanović)

Fotografije snimio: S. Sarić (Slobodan Sarić)

Celokupan materijal obradio: RetroPressAdria

(„TV Novosti”, 9. april 2003.)

Please follow and like us:
error0
Tweet 20

4 thoughts on “Snima se – Serija „Kuća sreće” na TV Pink: Slike iz cimerskog života (2003)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *