Željko Joksimović: Trubači, trobojka i šampanjac (2004)

Muzika

Maj 2004: Posle spektakularnog dočeka Željka Joksimovića po povratku iz Istanbula na beogradskom aerodromu organizovano je i slavlje u beogradskom restoranu „Jezero” na Adi Ciganliji, ali za njegove kolege i novinare, kojih je bilo preko stotinu.

Ovaj restoran Željko je izabrao za feštu posle uspeha u turskoj prestonici jer su, kako je rekao, u njemu vežbali petnaest dana pred takmičenje na Eurosongu, pa je red da i u njemu proslave osvojeno drugo mesto, ali i nagradu za najbolju pesmu od akreditovanih novinara na ovom evropskom muzičkom takmičenju.

I ovom prilikom ponovio je da je veoma zadovoljan plasmanom, ali i da mu je to poslednje festivalsko takmičenje. Zadovoljstvo osvojenim drugim mestom iskazali su i članovi „Ad Hoc Orchestra”, jedino se autor pesme Leontina Vukomanović požalila na lošu organizaciju festivala.


Proslava Željkovog drugog mesta 2004. godine u Beogradu

I veliki broj Željkovih kolega podelio je sa njim radost zbog njegovog uspeha, komentarišući da su u toku njegovog nastupa i oni imali tremu i da su iz sveg glasa pred televizorom navijali.

Željko je prvo uživo otpevao Lane moje, a onda je muzički deo prepustio orkestru „Teksas” da nastavi sa pop i rok hitovima i narodnjacima. Žurci su prisustvovali Mari Mari, Oliver Mandić, Goca Lazarević, Saša Matić, Sanja Đorđević, Goca Božinovska, Ana Nikolić, Milan Babić, Goga Sekulić, Romana… grupe „Ok bend”, „Mobi Dik”, „Mag” i mnogi drugi.

Ekstra gost i za Željka bila je Ceca Ražnatović, koja je došla u društvu sestre Lidije i Mire Škorić i sedela je za odvojenim stolom sa Željkom i Adrianom Čortan.


Željko Joksimović i Ceca Ražnatović na proslavi Željkovog drugog mesta na Evroviziji 2004. godine.

Kulminacija večeri bila je kada su trubači zasvirali Lane moje i kada je Željko ustao da igra, a zatim je na noge podigao i Cecu. Kada su seli trubači su nastavili da sviraju našoj najpopularnijoj pevačici na uvo, a potom otišli kod ostalih gostiju.

Kako je Željko Joksimović ispraćen iz Istanbula, tako ga je na beogradskom aerodromu, posle velikog uspeha u gradu na Bosforu, dočekao veliki broj obožavalaca, rodbina i prijatelji.

Dok je boravio u Turskoj Željko je, pored priprema za takmičenej, vreme iskoristio i za ličnu afirmaciju. Stalno je bio u kontaktu sa medijima, mnogi kažu da je podelio najviše intervjua, čak i da je dobio najviše vremena na televiziji CNN. Sve što je radio izazvalo je veliko interesovanje, pa je i njegova prezentacija na žurci, bila više nego odlično posećena.


Adriana Čortan, Željko Joksimović i Ceca 2004. godine
Adriana Čortan, Željko Joksimović i Ceca 2004. godine

Za tu priliku naš pevač je specijalno iz Vladičinog Hana doveo trubače, koji su prvo počeli da sviraju Lane moje, a onda nastavili sa brojnim hitovima, a Željko ih je sve vreme pratio igrajući. Naravno, u igri mu se pridružila i fatalna Ruslana, čak su se i u jednom trenutku zagrlili i poljubili. Naši mediji su to prokomentarisali kao novu ljubavnu vezu popularnog pevača. Međutim, oni koji su bili prisutni kažu da se Željko nije odvajao od svoje nove ljubavi Adriane Čortan, pa su čak uspeli da nađu rešenje i spavaju u istoj sobi. U Istanbul je, da ga bodri i navija, došlo mnogo Željkovih prijatelja, tako da je on koristio svaki slobodni trenutak da provede vreme sa njima, a društvo su mu pravili i članovi „Ad hoc orchestra”. Iz njegovog benda, najzapaženija je bila koncert majstor na violini Tijana Milošević. Svi prisutni su se složili da odlično izgleda i komplimente je dobijala i za izgled i za scenski nastup.

Svih osam dvanaestica, koliko ih je na finalnoj večeri dobio, Željko je proslavio u društvu orkestra i tekstopisca Leontine Vukomanović. Po završetku programa svi učesnici otišli su na zajedničku žurku, a atmosferu je zapalio Željkov menadžer Bane Obradović koji je doveo trubače, a završna žurka trajala je do zore.

Novinari koji su boravili u Istanbulu svedoče da je za Željkom sve vreme vladala histerija, baš kao i na beogradskom aerodromu kada su popularnog pevača od obožavalaca morali da čuvaju telohranitelji i milicija. Komentar ljudi iz Željkove ekipe bio je: „Nama je ovako bilo svaki dan!”


Minimaks ponovo bolestan

Milovan Ilić Minimaks, autor i voditelj popularne „Maksovizije” na TV Pink tek što se prošle nedelje pojavio na ekranu ove televizije i odradio svoju emisiju posle mesec, koliko je bio odsutan zbog bolesti, ponovo je u teškom zdravstvenom stanju. Minimaksu je pre neki dan ponovo pozlilo i opet se nalazi na lečenju. U sredu (19. maj), u terminu od 21.00 čas, umesto popularnog Miće, ponovo će biti emitovana emisija „Pet do dvanaest”, koju vode Sanja Marinković i Boško Jakovljević.


Željko Joksimović sa kolegama proslavio uspeh na „Eurosongu” u Istanbulu

Željko i Ceca igrali uz pesmu Lane moje, koju su svirali trubači u beogradskom restoranu „Jezero” na Adi Ciganliji – Joksimović izjavio da više neće učestvovati na festivalima

Naslovna strana časopisa „TV Novosti", br. 2056 objavljen 19. maja 2004. godine - kako je Željko Joksimović dočekan na beogradskom Aerodromu posle povratka iz Istanbula
Naslovna strana časopisa „TV Novosti”, br. 2056 objavljen 19. maja 2004. godine – kako je Željko Joksimović dočekan na beogradskom Aerodromu posle povratka iz Istanbula

Tekst napisala: Ksenija Konić (K. Konić)

Naslovna slika: kombinacija slike sa sajta pixabay.com i naslovne strane časopisa „TV Novosti”, br. 2056 od 19. maja 2004. godine

Ostale fotografije: S. Sarić i M. Labudović

Obrada: RetroPressAdria

(„TV Novosti”, 19. maj 2004.)

Saznajte i...

Please follow and like us:
error0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *