Željko Joksimović: „Vratiću se s pobedom!” (2004)

Ispraćaj Željka Joksimovića na Evroviziju 2004. godine

Maj 2004: Željko Joksimović je već u Istanbulu, gde je 12. maja pevati na kvalifikacijama za finalno veče Evrosonga, koje će biti održano 15. maja. Uoči odlaska za Istanbul Željko Joksimović je organizovao konferenciju za novinare, druženje i žurku u beogradskom „Interkontinentalu”. Na pozivnicama je pisalo da 4. maja u 12.50 „poleće pobednik”. A od Interkontija do aerodroma Željka su pratili trubači.


Noć pred odlazak u prestonicu Turske Željko je prespavao u Interkontiju, jer, rečeno je novinarima, „kad god su naši košarkaški reprezentativci krenuli iz tog hotela, doneli su zlato, pa se možda i njemu posreći”. Novinarima je poznati pevač rekao da nema tremu pred nastup na Evrosongu, već da ima osećaj kao da putuje na ekskurziju.

Od kako je pobedio na Evrop(j)esmi 2004. Željko Joksimović je izjavljivao da je siguran da će pobediti i u Istanbulu, na prestižnom evropskom takmičenju za najbolju pesmu starog kontinenta.


„Vratiću se s pobedom!" - Željko Joksimović pred odlazak na Evroviziju 2004.
„Vratiću se s pobedom!” – Željko Joksimović pred odlazak na Evroviziju 2004.

Među prvih pet

Svi prisutni ubeđeni su u Željkov odličan plasman, a Romana je prokomentarisala i to da je Željko njen producent i da mu ne bi poverila tako značajnu ulogu na albumu da ne veruje u njega.

„Po mom mišljenju, biće među prvih pet, iako bih najiskrenije volela da pobedi”, „tipovala” je Romana.

Ozbiljnim pripremama za takmičenje u Turskoj i svojom pozitivnom energijom i sugestivnošću da će se naš povratak na ovo muzičko takmičenje posle „izgnanstva” od dvanaest godina pamtiti po visokom uspehu, Željko je uspeo da ubedi i sve svoje saradnike.

Muzičari iz njegovog benda koji će svirati na takmičenju uvereni su da će osvojiti prvo mesto na polukvalifikacijama, a da će u finalnoj večeri biti među prvima, jedino je Rastko Aksentijević rekao da očekuje da će se naći u prvoj trojci.


Željko Joksimović sa roditeljima 2004. godine
Željko Joksimović sa roditeljima 2004. godine

U vrhu

„Pesma Lane moje veoma mi se dopada od kada sam je čuo. Voleo bih da Željko pobedi, ali ako realno sagledamo situaciju i to kako na Srbiju gledaju u inostranstvu, mislim da će biti među prvima”, procenjuje Boško Jakovljević i dodaje da je pratio rezultate prema kojima je na nekim internet stranicama pronašao da je Joksimović najjači favorit.

Posle ovog druženja sa novinarima nastavljena je žurka, jer su i njegove kolege došle da ga pozdrave i požele mu uspeh na Eurosongu.

Najviše pažnje izazvala je nova Željkova devojka Adriana Čortan. Ona je uglavnom bila sa kolegama sa ružičaste televizije, i na plesnom podijumu sa Boškom Jakovljevićem, sa kojim putuje u Istanbul.


Podrška: Boki Milošević sa ćerkom Ksenijom (2004)
Podrška: Boki Milošević sa ćerkom Ksenijom (2004)

Kao na Slavjanskom

Na proslavu su došli i menadžeri drugih pevača, a Srđana Noveljića Điza oduševljava Željkov optimizam. „Samo ako čovek veruje u pobedu kao on može i da je ostvari”, kaže on i podseća da je i na „Slavjanskom bazaru” Joksimović takođe otišao sa mišlju o pobedi i – pobedio!

Za kolege i prijatelje Željko je otpevao nekoliko pesama, a veoma raspoložena za igru bila je Elena Mijatović, koja je došla sa mamom Vericom Rakočević, zatim Maja Odžaklijevska, ali i ostali. Na žurci su bili i Indira Radić, Željko Šašić, Rastko Janković i drugi.

U organizaciji „Melos estrade” Željka su kolege i prijatelji ispraćali dva dana.


Leontina se priprema za Tursku – „Bodriće „Lane” iz Istanbula”

Proteklih nekoliko nedelja po tabloidima se pisalo o tome kako će Leontina Vukomanović povući pesmu Lane moje sa tamičenja na Eurosongu, zato što ju je Aleksandar Tijanić „skinuo” sa liste onih koji o trošku RTS putuju u Tursku. Po pisanju tih listova, Leontina se naljutila zato što ona kao autor teksta nema pravo da putuje na takmičenje. Još je, navodno, rekla da je to takmičenje pesama a ne pevača i da joj uopšte nije jasno zbog čega je direktor televizije odlučio da ona ne ide. Međutim, za „TV Novosti” Leontina je dala sasvim drugačiju izjavu.

„Te novine nisu verodostojno prenele moju izjavu. Nikada nisam rekla da ću povući pesmu sa takmičenja. U Istanbul neću otputovati sa Željkom jer imam porodičnih obaveza, tačnije moram da prisustvujem jednoj svadbi. Još uvek nije potvrđen tačan datum mog odlaska, ali to će biti 9. ili 10. maja, nekoliko dana pred početak takmičenja.”


Tekst napisala: Ksenija Konić

Fotografije: M. Labudović i S. Sarić

Obrada: RetroPressAdria

(„TV Novosti”, 5. maj 2004.)

Please follow and like us:
error0

Povezani postovi

Leave a Comment